Valjakkoajon MM-viimeistelyt ajetaan 3.-4.7. Urjalankylässä

Suomen parhaat valjakkoajokuskit hevosineen kokoontuvat 2.-4.7. viikonloppuna Hessi-tallille Urjalankylään. Urjalan Hevosurheilijoiden ensimmäistä kertaa järjestämiin kansallisen tason kilpailuihin on ilmoittautunut kaikkiaan 51 hevos- ja ponivaljakkoa ympäri Suomea, jotka edustavat 14 eri ratsastusseuraa.

Luvassa on vauhdikkainta mahdollista menoa, sillä mukana on koko A-maajoukkue mm. tänä vuonna jo 3 kansainvälistä maraton voittoa ajanut Ben Simonsen hevosillaan Kidi ja Artemis sekä hallitseva Suomenmestari urjalainen Heidi Sinda Pikku-Pedolla ja MM-matkalippua kärkkyvät Michaela van Assendelft ja Tove-Maria Holmasto.

Kaksipäiväisissä kilpailuissa taistellaan myös Hämeen aluemestaruuksista. Ponivaljakoissa viime vuoden kultamitalisti Paula Karhu (UrHu) puolustavaa titteliään, mutta hevosvaljakoissa on mahdollisuus mitalien menevän uusille kuskeille. Erityisesti Leena Tuurna esitystä uudella hevosella odotetaan mielenkiinnolla.

Kilpailut ovat valtava ponnistus Urjalan Hevosurheilijoille. 130 -jäsenisen seuran talkooväki on tehnyt ympäripyöreitä päiviä rakentaessaan tarvittavat tiet ja kestävyyskokeen kuusi estealuetta Hessi-tallin maille. Lisäksi talkooväen on pitänyt järjestää majoitus 50 kisahevoselle ja yli 60 henkilölle.

Valjakkoajokilpailu koostuu kolmesta osakokeesta : koulu-, tarkkuus- ja kestävyyskokeista. Koulu- ja tarkkuuskokeissa mitataan erityisesti hevosen kuuliaisuutta ja kuskin ajotaitoa. Arvosteltavana on myös valjakon tyylikkyys - pukeutuminen, valjaiden ja vaunun kunto sekä yhteensopivuus. Koulu- ja tarkkuuskokeet ajetaan Urjalankylässä lauantaina 3.7. alkaen kello 9.

Kestävyyskokeessa eli maratonilla taas vaaditaan rohkeutta ja kovaa kuntoa niin hevoselta kuin kuskiltakin. Groomilla eli avustajalla on tärkeä tehtävä estealueilla; hän pitää vaunun pystyssä tiukoissakin mutkissa ja hypyissä. Maratonosuus nähdään Hessi-tallilla sunnuntaina 4.7. kello 9.

Kokonaiskilpailun voittaa kaikista kolmesta osakokeesta vähiten virhepisteitä kerännyt valjakko.

Lisätietoja: Heidi Sinda 040-5861937 www.hessitalli.fi  tai tiedottaja 0400-777188 /Marjo Kylmänen

Valjakkoajon aluevalmennus la 26.6. klo 14 alk ja su 27.6.klo 9 alk Hessi-tallilla

Talkooväen kokoontuminen su 27.6. klo 18 Hessi-tallilla

Lisätietoja: Heidi Sinda 040-5861937 www.hessitalli.fi tai tiedottaja 0400-777188 /Marjo Kylmänen