Yksiköiden MM-kisoihin tähtäävät hevosvaljakot:

Arja Mikkonen, 42, Båstad/Ruotsi
Vuoden 1998 maailmanmestari jatkaa edelleen nyt 14-vuotiaan SG Oberonin kanssa. Hevonen on Arjan mukaan terve ja hyvässä kunnossa. Arja piti kaudella 2003 kilpailujen osalta hiljaisempaa vuotta, mutta aikoo taas satsata tosissaan. Arja ei tule tällä kaudella kisaamaan Suomessa, mutta osallistuu sopiviin kansainvälisiin kisoihin. Arja oli vuonna 2002 mukana Suomen MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa.

Heidi Sinda, 30, Urjala
Hallitseva suomenmestari Heidi Sinda jatkaa 8-vuotiaaksi tulevalla suomenhevosorilla Pikku-Peto. Peto on luonut talven aikana peruskuntoa lähinnä hankitreenillä. Heidi ja Pikku-Peto hankkivat jo viime kaudella Norjan Starumin PM-kilpailuista MM-kvalifikaation. Tällä kaudella valjakon on tarkoitus ajaa kaikki Suomen kilpailut ja käydä tutustumassa toukokuussa Ruotsin Åstorpissa. Lisäksi kilpailukalenteriin kuuluu Saksan Dillenburgin kisa kesäkuussa. Heidi oli vuonna 2002 mukana Suomen MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa hevosella Jehun Viima.

Michaela van Assendelft, Porvoo
Vuoden 2003 alkukausi meni hienosti, mutta loppukausi oli pettymys hevoselle ilmaantuneiden kavio-ongelmien vuoksi. Nyt kaviot on hoidettu kuntoon ja Fakiria on pääasiassa valmennettu ratsain ja ohjasajaen, pyrkimyksenä parantaa hevosen notkeutta ja myös kuntoa. Nyt hevonen tuntuu hyvältä. Tarkoitus kaudella 2004 on ajaa Åstorpin kansainväliset kilpailut huhti/toukokuun vaihteessa, Ypäjän kilpailut ja 1-2 kv.kilpailua Euroopassa. Tavoitteena on kvaalata Suomen MM-joukkueeseen. Mici oli vuonna 2002 mukana Suomen MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa.

Ben Simonsen, 38, Sipoo
Kansainvälisissä kilpailuissa useita voittoja ajanut Ben ajaa 13-vuotiaalla tammalla Artemis, joka on tällä hetkellä sivussa parivaljakkotehtävistä toisen hevosen loukkaannuttua kaudella 2002. Kaudella 2002 ja 2003 Artemis on osoittautunut erittäin nopeaksi ja vahvaksi maratonhevoseksi, joka sopii Benille erittäin hyvin maratonin ollessa Benin vahvin osakoe. Artemiksella on kuitenkin myös potenttiaalia menestyä koulukokeessa, mikäli kärpäset eivät häiritse ja hermot pysyvät kurissa. Valmentautuminen sujuu suunnitelmien mukaisesti mukavan leudon talven edesauttaessa asiaa. Valmentautuminen jatkuu kahdella maajoukkuevalmennuksella, jonka jälkeen vuoden ensimmäinen kansainvälinen kilpailu ajetaan Ruotsissa MM-kisapaikalla. Seuraavalle kilpailukiertueelle on tarkoitus lähteä kesäkuussa Keski-Eurooppaan, jonka jälkeen joukkuekin nimetään.

Tove-Maria Holmasto, 32, Kirkkonummi
Tove toimii ratsastuskouluyrittäjänä. Hevosena gelderlender ruuna Silvester II. Kausi 2003 oli valjakon ensimmäinen yhteinen kausi ja se kilpaili useita kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja, joista useita sijoituksia. Kaudella 2004 valjakko tulee kilpailemaan kotimaisia ja kansainvälisiä kilpailuja. Toven mukaan hevonen on terve ja hyvässä kunnossa.

Leena Tuurna, Tampere
Leenalla on hevosena energinen ja suorituskykyinen 10-vuotias hollantilaisruuna Lars, joka on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Lars on ollut Leenalla vuoden ja yhteistyö sujuu paremmin päivä päivältä tämän "Kuuman Kallen" kanssa. Lars on syksystä lähtien ollut säännöllisesti Kiki Nybergin valmennuksessa. Tulevana kautena Leena tulee kilpailemaan Suomessa ja muutamassa kansainvälisessä kilpailussa. Tavoitteena on kvaalata Suomen MM-joukkueeseen.

Sanna Tirkkonen, 40, Helsinki
Sannan ja 13-vuotiaan Candy Boyn kausi 2003 oli ensimmäinen yhteinen valjakkoajossa. Hevonen on entinen GP-tason kouluratsu, jolla on hyvät edellytykset nousta valjakkoajossa kansainväliselle tasolle. Keväällä on tarkoitus startata Åstorpissa sekä heti perään Ypäjällä. Lisäksi kesäkuussa kaksi kansainvälistä kilpailua. Tavoitteena on päästä MM-joukkueeseen.

Lisätietoja:
- Arja Mikkonen 46 731 825 953
- Heidi Sinda 040 5861 937
- Ben Simonsen 0400 506 484
- Mici van Assendelft 0400 469 000
- Leena Tuurna 041 334 359
- Sanna Tirkkonen 040 5168 115