Valjakkoajon Hämeen mestaruuskilpailut ajetaan viikonloppuna Urjalankylässä

Suomen parhaat valjakkoajokuskit hevosineen kokoontuvat tulevana viikonloppuna Hessi-tallille Urjalankylään. Urjalan Hevosurheilijoiden ensimmäistä kertaa järjestämiin aluetason kilpailuihin on ilmoittautunut kaikkiaan 34 eteläsuomalaista hevos- ja ponivaljakkoa, jotka edustavat 11 eri ratsastusseuraa.

Luvassa on vauhdikkainta mahdollista menoa, sillä mukana ovat mm. valjakkoajon MM-kilpailuihin Ranskaan Suomea edustamaan valittu Heidi Sinda suomenhevosorilla Pikku-Peto ja viime vuoden PM-kilpailuissa neljänneksi sijoittunut parivaljakkokuski Fredrik von Schantz hevosillaan Cevin ja Littlefoot. 

Kaksipäiväisissä kilpailuissa taistellaan myös Hämeen aluemestaruuksista. Hevosvaljakoissa viime vuoden mitalikolmikko Heidi Sinda (UrHu), Leena Tuurna (UrHu) ja Ulla Kemppainen (YR) puolustavat titteleitään, mutta ponivaljakoissa kaikki mitalit menevät uusille kuskeille. Erityisesti rohkeita otteita kauden aiemmissa kilpailuissa esittäneen 15 -vuotiaan urjalalaisen Veera Kähärin esitystä odotetaan mielenkiinnolla. 

Aluekilpailut ovat valtava ponnistus Urjalan Hevosurheilijoille. 120 -jäsenisen seuran talkooväki on tehnyt ympäripyöreitä päiviä rakentaessaan tarvittavat tiet ja kestävyyskokeen kuusi estealuetta Hessi-tallin maille. Humppilasta kotoisin oleva ratamestari Pekka Uotila on projektin edetessä innostunut valjakkoajosta niin, että on jättänyt työnsä Saksassa varmistaakseen kilpailualueiden turvallisuuden. Lisäksi talkooväen on pitänyt järjestää majoitus 30 kisahevoselle ja yli 40 henkilölle. 

Valjakkoajokilpailu koostuu kolmesta osakokeesta : koulu-, tarkkuus- ja kestävyyskokeista. Koulu- ja tarkkuuskokeissa mitataan erityisesti hevosen kuuliaisuutta ja kuskin ajotaitoa. Arvosteltavana on myös valjakon tyylikkyys - pukeutuminen, valjaiden ja vaunun kunto sekä yhteensopivuus. Koulu- ja tarkkuuskokeet ajetaan Urjalankylässä lauantaina 13.7. alkaen kello 10. 

Kestävyyskokeessa eli maratonilla taas vaaditaan rohkeutta ja kovaa kuntoa niin hevoselta kuin kuskiltakin. Groomilla eli avustajalla on tärkeä tehtävä estealueilla; hän pitää vaunun pystyssä tiukoissakin mutkissa ja hypyissä. Maratonosuus nähdään Hessi-tallilla sunnuntaina 14.7. kello 11. 

Kokonaiskilpailun voittaa kaikista kolmesta osakokeesta vähiten virhepisteitä kerännyt valjakko. 

Lisätietoja: Margit Ticklen 040-5571959
tai  Heidi Sinda 040-5861937
http://personal.inet.fi/yritys/hessitalli